Sibiu – Strada Podului

Separatoarele ZICLA Zebra Zero sunt folosite LA delimitarea benzilor DEDICATE bicicliștIilor, pentru sporirea vizibilității și siguranței

Denumirea proiectului: „Modernizare strada Podului” din Municipiul Sibiu
Beneficiar: Primăria Municipiului Sibiu • Proiectant general: NV Construct SRL

Obiectivul de investiții: „Modernizarea transportului public din municipiul Sibiu” –  Componenta „Modernizare strada Podului”. Contract de execuție lucrări nr.177/24.12.2019, semnat în anul 2020 cu S.C Terra Building S.R.L, având ca obiect „Modernizare strada Podului”.

Obiectul contractului: lucrări pe Strada Podului – investiție în valoare de 15,3 milioane de lei din fonduri europene, presupunând modernizarea rețelelor de utilități, a carosabilului și a trotuarelor și crearea de piste pentru biciclete.

Printre lucrările contractate și executate se numără și cele care vizau „amenajarea de piste mai sigure pentru biciclete, în dublu sens, separate de carosabil fie prin borduri, fie prin delimitatoare, în funcție de tronson și lățimea disponibilă”.
Sursă: Primaria Sibiu – https://sibiu.ro/primaria/comunicat/primria-sibiu-modernizeaz-strada-podului-in-acest-an

 

„Pistele de biciclete de pe strada Podului sunt realizate pe întreaga lungime a străzii, respectiv pe 3,64 km, după cum urmează: de la DJ 106 până la fabrica de cărămidă – pe partea stângă, în două sensuri, iar de la fabrica de cărămidă până la Calea Gușteriței, pista a fost creată pe ambele părți ale străzii”.
Sursă: Articol / drept la replică publicat pe turnulsfatului.ro – https://www.turnulsfatului.ro/2021/09/28/video-primaria-drept-la-replica-despre-noul-trotuar-pista-de-biciclete-de-90-de-cm-rdquo-atat-a-permis-latimea-rdquo-185228

Planul traseului supus modernizării. Sursă: SEAP – Anunt de participare simplificat – SCN1052696

GALERIE FOTO